Novi gradonačelnik Zagreba o smeni načelnika i direktora: Ništa preko kolena

Izabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je da će primopredaja dužnosti biti izvršena u petak.

Nakon pobede na lokalnim izborima, javnosti se obratio novoizabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

„Osećamo veliku odgovornost da opravdamo poverenje, kako bi građani dobili gradsku vlast kojom će se ponositi“, rekao je Tomašević.

Najavio je da će održati sastanke sa svim gradskim načelnicima, da bi se videlo kako stvari stoje u njihovim resorima.

Konstitutivnu sednicu očekujemo oko 20. juna, možda nekoliko dana pre ili kasnije, rekao je Tomašević, dodavši da će primopredaja dužnosti biti u petak u osam sati, kako je i najavila v.d. gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević.

„Očekujem civilizovani razgovor, civilizovani prenos vlasti“, rekao je Tomašević.

Upitan o smeni postojećih načelnika i direktora gradskih preduzeća, Tomašević je rekao da ništa neće raditi preko kolena, nego da će prvo obaviti razgovore sa svima i prikupiti potrebne podatke. Dodao je i da su šefica Holdinga i neki načelnici najavili ostavke.

Ono što je ključno za način kako ćemo mi funkcionisati je da ćemo obaveštavati javnost na vreme, ali i da ćemo pre donošenja odluka razgovarati s ljudima koji te odluke treba da donesu. Ne mislimo da preko javnosti vršimo pritisak, rekao je Tomašević.

Po nama u Hrvatskoj ne valja to što stagnira i što je prožeta korupcijom, što postoje različiti kriterijumi zavisno od toga ima li netko stranačku knjižicu ili ne, a posebno stranačku knjižicu HDZ-a. Mi želimo da pravila važe za sve i da nema povlašćenih, rekao je Tomašević.

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*