Još jedna iznenadna smrt: umro bivši revizor kvaliteta „Boinga“

PRINTSCREEN

Još jedan izvor koji je otkrio informacije o prekršajima u proizvodnji aviona kompanije „Boing” iznenada se razboleo i umro u Sjedinjenim Državama, javlja „Sijetl tajms”.

„Džošua Din, bivši revizor kvaliteta za „Boingove”, podružnice „Spirit aerosistem”, koji je otkrio informacije o mogućim zanemarenim greškama u proizvodnji modela 737 „maks”, preminuo je nakon kratke i iznenadne bolesti”, navodi publikacija.

Dodaje se da je Din imao 45 godina, živeo u Kanzasu, kao i da je vodio zdrav način života i nije se žalio na bolest. Međutim, poslednje dve nedelje pre smrti bio je u kritičnom stanju.

List navodi da se Din ranije žalio američkim vazduhoplovnim regulatorima na proizvodnu liniju 737 kompanije „Spirit”, a takođe da je svedočio u tužbi protiv akcionara te kompanije.

U martu je bivši menadžer kvaliteta u „Boingu” Džon Barnet, koji je pokrenuo aferu u vezi sa standardima proizvodnje u toj američkoj kompaniji kada je progovorio o tome kako su radnici, pod pritiskom, namerno ugrađivali delove koji su ispod određenog nivoa, pronađen mrtav.

Forenzičari okruga Čarlston u Južnoj Karolini saopštili su da je 62-godišnjak preminuo od povreda koje je naneo sam sebi 9. marta i da policija istražuje slučaj, preneo je Bi-Bi-Si.

Kancelarija mrtvozornika okruga Čarlston u Južnoj Karolini saopštila je da je Barnet preminuo od rane iz vatrenog oružja koju je naneo samom sebi.

Njegovi advokati su naveli da je Barnet – koji je 32 godine radio za „Boing” i otkrio „ozbiljne bezbednosne probleme „boing 787 drimlajnera”“ zbog čega je bio „podvrgnut neprijateljskom radnom okruženju” – bio usred pravnog postupka protiv kompanije, prenosi RT Balkan.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*