Abazović: Ne mislim da će biti novih izbora, naći ćemo neki model

Izvor: N1

„Ne mislim da će biti novih izbora u Crnoj Gori, već da ćemo naći neki model koji bi mogao da produži trajanje Vlade u postojećem ili nekom drugom sastavu. To je nešto što je realno“, kazao je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je u intervjuu za Večernji list na Youtube-u objasnio da Vlada može biti unutar ove većine koja sada vlada, ali da može biti i drugog modaliteta, prenose Vijesti.

S obzirom na to da je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao da taj politički savez pokreće novu inicijativu za izbor nove vlade, na pitanje koliko je izvesno da će Crna Gora ići na nove parlamentarne izbore, Abazović smatra da je DF kao deo parlamentarne većine saopštio da ne prihvata rekonstrukciju, već da žele potpuno novu vladu.

„Jedan od modaliteta može biti i da odemo na prevremene parlamentarne izbore. Takvo je rešenje prilično čisto jer uvek kada postoji neka politička kriza mislim da je u redu da se mandat vrati građanima. Od toga ne treba bežati, to su tekovine demokratije, ali iskreno ne mislim da će biti novih izbora i da ćemo naći neki model koji bi mogao da produži trajanje vlade u postojećem ili nekom drugom sastavu“, kazao je on.

Nakon parlamentarnih izbora prošle godine je, prema njegovim rečima, uspostavljen je novi sistem koji je po njegovom mišljenju bolji, ali koji „naravno mora proći kroz određene faze sazrevanja gde je svako važan – i velike i male partije“.

„Svaki lider, svaki poslanik je važan. Ovu većinu čini samo jedan poslanik u odnosu na opozciju. Potpuno se promenio koncept“, istakao je potpredsednik Vlade.

On je, kako je rekao, predsednik Građanskog pokreta URA koja je zelena liberalna, a njegove kolege iz DF-a su „desničarska opcija“.

„I nama je bilo potrebno da prošle godine srušimo taj Berlinski zid u Crnoj Gori, da objasnimo građanima da njihov glas nešto vredi, da im vratimo suverenitet, ali to ne znači da su se spojile stranke koje identično gledaju na političku viziju Crne Gore i zbog toga ne isključujem ni nove izbore, kao što ne isključujem da se u nekom domenu dogovorimo oko nekog novog aranžamana, oko neke nove vlade koja bi imala konture postojeće ili nešto bi bila nešto drugačija. Nijednu opciju u ovom trenutku ne bih isključio“, saopštio je Abazović.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*