Abazoviću dodeljen Ključ grada Tirane

Abazoviću dodeljen Ključ grada Tirane 1foto EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Potpredsedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću danas gradonačelnik glavnog grada Albanije Erion Veliaj uručio Ključ grada Tirane.

Gradonačelnik Tirane Veliaj je istakao da mladi političari regionu treba da donesu novu energiju, da podržavaju jedni druge, a sve u korist napretka, promene svijesti kod ljudi i zastarelog načina razmišljanja.

Potpredsednik Vlade Abazović naglasio je da mu je pripala ogromna čast što je prvi čovjek iz Crne Gore koji je dobio ovu nagradu.

Abazović je istakao da simbolički Ključ grada Tirane treba da otvori srca građana dve države, a sve sa ciljem njihovog zbližavanja i razbijanja međusobnih predrasuda.

Ključ grada Tirane dosad je dodeljivan istaknutim pojedincima iz sfera politike i umetnosti. Između ostalih, Ključ grada Tirane imaju Dejvid Sasoli, predsednik Evropskog Parlamenta, umetnik Goran Bregović, svetska muzička zvezda Dua Lipa, Stevo Penderovski, predsednik Republike Severna Makedonija, Borut Pahor, predsedniku Slovenije, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

 

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*