Afera „Korona ugovori“: Zeljković i saučesnici ponovo na saslušanju u Republičkom tužilaštvu

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS i saučesnici osumnjičeni za malverzacije u aferi „Korona ugovori“ ponovo će biti saslušani u Posebnom odeljenju Republičkog javnog tužilaštva.

Osim Zeljkovića biće saslušani i osumnjičeni Dragan Dubravac i Saša Marković, jer su malverzacije za nabavku medicinske opreme i za dobojsku bolnicu obavljene preko Instituta, te firmi „Promeding“ i turističke agencije „Travel for fan“, piše Srpskainfo.

Istraga u aferi „Korona ugovori“ tako je proširena i na malverzacije u dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka“ zbog čega je prije dva dana uhapšen i njen direktor Mladen Gajić, te na prodavnicu oružja u Banjaluci „A.R.M.S. sistemi“ preko koje su nabavljane termalne kamere za merenje temperature u UKC RS, a zbog čega je uhapšen Vladimir Vuletić.

Upravo zbog novih informacija u istrazi i hapšenja, postupajući tužilac na ove okolnosti planirala je saslušati Zeljkovića i ranije uhapšene.

Tužilaštvo je ujedno zatražilo određivanje jednomesečnog pritvora za uhapšenog direktora dobojske bolnice, dok je vlasnik prodavnice oružja u izolaciji zbog korona virusa.

 

 

 

IZVOR:BLIC

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*