AKS traži odgovore, kažu da MUP proverava da li advokati dolaze na skup u subotu

Izvor: aks.org.rs

Advokatska komora Srbije saopštila je da je zabrinuta zbog informacija da MUP proverava najavljeni dolazak advokata na Konferenciju advokata Srbije u subotu i od policije je zatražila obaveštenje.

Advokatska komora Srbije organizuje Konferenciju advokata Srbije u subotu, u 11 sati, u Velikoj sali Kombank dvorane, a kako su dodali, očekuju da će učestvovati oko 1000 advokata „uz poštovanje epidemioloških pravila“.

Advokatska komora Srbije je obaveštena da je jedan broj advokata, članova Advokatske komore Vojvodine sa teritorije Sremske Mitrovice, danas pozivan telefonom od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova radi provere informacija da li imaju nameru da prisustvuju Konferenciji advokata Srbije, koju organizuje Advokatska komora Srbije, navodi se u saopštenju.

Kako navode, drugo pitanje koje je postavljano advokatima je, kako navode – ukoliko dolaze na konferenciju advokata, da li će koristiti organizovan prevoz.

Advokatska komora Srbije je od MUP tražila hitnu informaciju i u saopštenju postavila pitanja:

– Da li Ministarstvo unutrašnjih poslova – Policijska uprava za Grad Beograd vrši napred navedene provere?

– Ukoliko se vrše navedene provere, da li je procena Policijske uprave za Grad Beograd da postoje bezbednosni rizici za održavanje Konferencije advokata Srbije i koji?

Advokatska komora Srbije od MUP očekuje tražene informacije u najkraćem mogućem roku, navela je u saopštenju predsednica AKS Jasmina Milutinović.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*