Američka firma donirala subotičkoj narodnoj kuhinji 25.000 dolara

РТВ (Алекса Оташевић)
SUBOTICA –

Podela kuvanih obroka na kazanu Narodne kuhinje Crvenog krsta u Subotici – koja je sa 1.200 korisnika najveća u Vojvodini, a po broju punktova i u Srbiji – počeće 20. maja, pet dana pre planiranog roka. To će omogućiti donacija američke Fondacije „Ametek“ u iznosu od 25.000 dolara. Ugovor o tome potpisali su dr Siniša Trajković, sekretar gradske organizacije Crvenog krsta i Slobodan Anić, direktor ogranka američke kompanije „Ametek“ u Subotici.

„Ametek pomaže deset narodnih kuhinja. Jedan deo njih je u Americi, jedna je u Indiji, a jedina u Evropi je ova u Subotici koju smo pomogli sa 25.000 dolara. Nadamo se da će to biti dovoljno za veliki broj paketa i da ćemo tako uspeti da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije“, rekao je Anić

RTV (Aleksa Otašević)

.

Penzionerima i osobama kojima su izrečene mere kućne samoizolacije, licima u stanju socijalne potrebe i migrantima smeštenim u Prihvatnom centru u Subotici, oko 40 volontera Crvenog krsta je tokom vanrednog stanja podelilo gotovo 53 tone hrane.

Ova donacija kompanije „Ametek“ doprineće povećanju količine i kvaliteta prehrambenih paketa namenjenih najsiromašnijima, a pre svega deci. U njihovoj podeli će radnici subotičkog „Ameteka“ učestvovati kao volonteri Crvenog krsta.

„Želim da istaknem da je kompanija „Ametek“ akcenat ove donacije stavila na pomoć deci koja su korisnici usluga Narodne kuhinje, a na našoj listi je oko 250 mališana“, izjavio je Trajković.

„Ametek“ je multinacionalna kompanija sa sedištem u Filadelfiji. Svetski je lider u proizvodnji analitičkih i mernih instrumenata za avio, svemirsko, energetsko, istraživačko, medicinsko i industrijsko tržište i automatizaciju.

Ima oko 18.000 zaposlenih u više od 150 proizvodnih lokacija u 30 zemalja, a u Slobodnoj zoni u Subotici upošljava više od 400 radnika.

Osim ove vredne donacije Crvenom krstu te stipendiranja 14 talentovanih učenika koji su slabog imovnog stanja, Anić je najavio da će ova kompanija finansirati i obnovu jednog dečjeg igrališta u Subotici.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*