AP Vojvodini iz republičkog budžeta 100 milijardi dinara

РТВ (Јан Вало)
BEOGRAD –

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas u raspravi o Predlogu budžeta za 2020.godinu da će ove godine izdvajanja za AP Vojvodinu biti veća u odnosu na 2019.godinu, napominjući da se planira izgradnja važnih saobraćajnica.

Odgovarajući poslanici Nadi Lazić iz LSV, Mali je kazao da je za Vojvodinu, kada se saberu sva izdvajanja, ukupno ove godine izdvojeno 91,1 milijardu dinara, što je 8,6 odsto. On je rekao da se 2020.godine taj iznos povećava na 100,1 milijardu što je za 9 milijardi dinara više i iznosi 8,8 odsto ukupnog republičkog budžeta.

RTV (Jan Valo)

„Samo bih voleo i bilo bi mi drago kada biste sabrali sve one projekte koji idu u Vojvodinu i koji na taj način pokazuju koliko brinemo i ulažemo u taj deo Srbije“, rekao je Mali poslanici LSV.

On je naveo su u predloženom budžetu za iduću godinu planirani projekti poput izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma-Šabac, kao o Novi Sad -Ruma, takozvani Fruškogorski koridor vredosti 550 miliona evra.

„Po pitanju ekologije, ne samo da imate više novca u budžetu resornog Ministarstva, postoji i projekat unapređenja infrastrukture za zaštitu životne sredine, za fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, još 500 miliona evra u budžetu. To su ogromni novci“, rekao je Mali.

Ministar je podsetio da je Predlog budžeta za 2020.godinu razvojni.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*