Arsovska proglasila pobedu u Skoplju

Izvor: Tanjug/ AP Photo/Boris Grdanoski

Dobila sam ovu tešku bitku u kojoj mi je osim dosadašnjeg gradonačelnika, protivnik bio i premijer u odlasku Zoran Zaev, rekla je u nedelju uveče, 31. oktobra nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Skoplja Danela Arsovska koju podržava opoziciona VMRO DPMNE.

Prema prebrojanih 87 odsto listića, Arsovska je dobila 55,5, a aktuelni gradonačelnik Petre Šilegov iz SDSM-a ima 41 odsto glasova, objavila je Državna izborna komisija, prenosi RSE.

“Prvi put u 30 godina nezavisnoj Makedoniji, Skoplje ima ženu za gradonačelnika”, rekla je Arsovska na pres konferenciji.

Naglasila je da joj prljava kampanja vlasti nije naštetila i da sada mogu da traže odgovornost za sve što nije urađeno. Dodala je da Skoplje ima novu šansu da se transformiše u zelen, čist, lep i moderan grad.

Glasanje je prošlo bez većih problema, a do 18.30 časova glasalo je 48,6 odsto građana, saopšteno je iz Državne izborne komisije. U prvom krugu izbora, 17. oktobra, do istog vremena izlaznost je bila 49,1 odsto.

„Smatram da smo se uverili da smo imali uspešan i miran glasački dan, sa izoliranim brojem incidenata, koji nisu organizovani“, izjavio je na pres konferenciji Aleksandar Daštevski, predsednik Državne izborne komisije, prenosi RSE.

“Imali smo fer i demokratsko glasanje. Uredi za biometrijsku identifikaciju glasača su radili besprekorno, osim nekih slučajeva od jutros, koji su stavljeni pod kontrolu i više se nije ponovilo”, rekao je Daštevski.

 

 

 

IZVORE:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*