Balkanska mafija među glavnim saveznicima kolumbijskog klana

BOGOTA –

Kolumbijska narko-mafijaška organizacija „Clan del Golfo“, čiji je vođa Otonijel uhvaćen krajem oktobra, ima balkansku mafiju kao saveznika, i to kao jednu od svojih pet glavnih međunarodnih veza, saopštila je kolumbijska policija.

„Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima Halisko Nueva Generasion i Sinaloa, u Evropi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu“, prenela je Radiotelevizija Crne Gore navode iz dokumenta kolumbijske policije koji je na konferenciji za novinare u sredu pročitao šef kolumbijske policije general Horhe Luis Vargas.

medeljin, kolumbija

Izvor: Pixabay

Vargas je objasnio da je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Holandije i Španije, a odatle kopnom na Balkan.

Vođa „Clana del Golfo“, Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na severozapadu zemlje i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD.

Otonijel se smatra jednim od najopasnijih svetskih trgovaca narkoticima, a „Clan del Golfo“ broji oko 3.500 ljudi, prema zvaničnim podacima kolumbijske policije.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*