Banja Luka

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka, u okviru akcije „Parma“, uhapsili su četiri lica zbog sumnje da su na području grada počinili više krivičnih djela falsifikovanje isprave, ovjera neistinitog sadržaja, prevara, kao i druga krivična djela.
Akcija "Parma" - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Riječ je o licima čiji su inicijali G.R, M.R, D.Š. i M.V.

Iz Policijske uprave saopšteno je da su ova lica osumnjičena da su u Banjaluci prometovali stan bez njegovog vlasnika, te su ga na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali.

Oni su osumnjičeni i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 250.000 KM, a postoje sumnje i da su 2015. godine počinili krivično djelo razbojništvo.

U saopštenju se navodi da je izvršen pretres na dvije lokacije na području Banjaluke koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom je pronađen i oduzet veći broj mobilnih telefona, laptopa i drugih elektronskih uređaja, SIM kartice, uređaji za prisluškivanje i snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od lica čiji su inicijali G.R. oduzeta su dva automobila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM.

Akcija, koja je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela u vezi sa prometovanjem nekretnina uz prevare, falsifikovanje dokumentacije, te druga krivična djela, sprovedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda.

Nakon završene kriminalističke obrade G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dok će protiv lica M.R, D.Š. i M.V. biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*