Beogradska filharmonija ispraćena ovacijama

BEOGRAD: Pod upravom dirigenta Džona Akselorda, zajedno sa briljantnim pijanistom Behzudom Abduraimovim, Beogradska filharmonija je na Kolarcu izvela dela Šostakoviča, Prokofjeva i Čajkovskog, na otvaranju nove koncertne sezone pod naslovom „Baš smo vas se uželeli“.
filharmonija
Foto: FoNet

Preko 80 filharmoničara omađijalo je publiku punim zvukom tokom nastupa koji je pratila veoma emoňivna atmosfera budući da se orkestar vratio na Kolarac posle godinu i po dana, u svom redovnom terminu, petkom u osam.

Tradicionalno, otvaranje sezone je započelo intoniranjem himne „Bože pravde“.

Simbolično, Šostakovičeva „Svečana uvertira“ otvorila je repertoar i prethodila maestralnom nastupu virtuoza Behzuda Abudraimova, jednog od najtrežanijih pijanista svoje generacije čije je ime deo koncertnih sezona širom sveta.

Koncert je pompezno zatvorila Simfonija broj 4 Čajkovskog za koju je dirigent Akselrod rekao da je mnogi orkestri izvode, ali da način na koji to čini Beogradska filharmonije dokazuje da Čajkovskog i njegovo delo ima u svojim genima.

Publika je višeminutnim ovacijama ispratila sa scene protagoniste ovog prvorazrednog muzičkog događaja.

Večerašnji koncert održan je u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u dozvoljenom kapacitetu prema kovid pravilima.

Takođe, prisustvo koncertima Beogradske filharmonije moguće isključivo uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji, potvrdu o preležanoj infekciji izazvanoj virusom kovid-19, potvrdu o negativnom PCR testu na Kovid-19 ili antigenskom testu, ili dokaz o preležanoj bolesti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*