Bijeljina: U Biblioteci 12. novembra veliki popust na učlanjenje

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ u Bijeljini u novembru obilježava Dan biblioteke i 87 godina postojanja ove ustanove i tim povodom u utorak, 12. novembra, u terminu od 8 do 19 časova svim građanima omogućava učlanjenje uz popust od 70 do 85 odsto na redovnu cijenu.
Foto: RTRS

Učenici osnovnih škola će godišnju članarinu plaćati samo 1 KM umjesto 5 KM, dok će za učenike srednjih škola, studente, penzionere, osobe starije od 65 godina, kao i ostale građane upis u biblioteku biti samo 3 KM, umjesto 10 KM odnosno 20 KM.

Ova akcija je prvi put organizovana 2012. godine, kada se za jedan dan učlanilo 1.176 građana Bijeljine. Sljedećih godina broj se stalno povećavao, da bi prošle godine taj broj dostigao rekordnih 6.630 učlanjenih građana za jedan dan.

Knjiški fond Biblioteke ima oko 110.000 knjiga, a ova ustanova je u posljednjih deset godina utrostručila broj korisnika i posjetilaca. Prošlu godinu završili su sa 9.500 članova i 180 hiljada posjetilaca, što je najbolji pokazatelj koliko Bjeljinci vole da čitaju i posjećuju ovu ustanovu. Ovogodišnji slogan povodom obilježavanja Dana biblioteke je – Učinite nešto dobro za sebe, postanite član Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ i osjetite moć knjige.

IZVOR RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*