Bivši inspektor UKP: 2.000 pripadnika policije štiti bivše funkcionere, tajkune i kriminalce

Bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije, Milan Dumanović, pozvao je MUP da obelodani podatke o broju zaposlenih i godišnjoj potrošnji Jedinice za obezbeđenje i broju osoba koje štite.
Bivši inspektor UKP: 2.000 pripadnika policije štiti bivše funkcionere, tajkune i kriminalce

Foto: 021.rs (ilustracija)
Srbija je „u evropskom vrhu po broju štićenih ličnosti“ i broju osoba angažovanih na njihovom čuvanju, ocenio je on, a preneo Pokret Oslobođanje čiji je član.
Dumanović je rekao da je na zaštiti tih osoba angažovano gotovo dve hiljade ljudi, a procena je da se na njihova primanja mesečno izdvaja više od dva miliona evra.
Na to dodajte i dnevnice, smeštaj, troškove opreme, telefone, više stotina službenih automobila i dolazimo do vrtoglave cifre„, napomenuo je on.
Dumanović je naglasio da zakon propisuje zaštitu samo za nosioce najviših državnih i pravosudnih funkcija, ali da se to u Srbiji ne poštuje.
Oko 2.000 pripadnika MUP je angažovano na čuvanju raznih sadašnjih i bivših funkcionera, poslanika, biznismena, tajkuna, pa i kriminalaca, i njihovih kompletnih porodica. I na letovanja putuju uz policijsku pratnju„, kazao je on.
IZVOR:BETA,021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*