Bivši predsednik POKS-a obmanjuje javnost svojom fiktivnom i nelegitimnom Skupštinom

Doskorašnji predsednik POKS-a Žika Gojković ne prestaje da obmanjuje javnost, lažno se predstavljajući kao da je i dalje predsednik POKS-a, iako su sva njegova ovlašćenja, prava i obaveze kao predsednika, ali i kao člana naše stranke prestala, prvo istekom mandata 15.oktobra, a zatim i 28.decembra, kada je jednoglasno isključen iz stranke na sednici Predsedništva POKS-a.

 

Sazvavši svoju imaganiranu Skupštinu za danas, dan ranije pre legitimne Skupštine koja je zakazana u skladu sa Statutom POKS, te obaveštavajući javnost o tome, prećutkujući pritom činjenicu da je ta “Skupština” po svim pravnim osnovama nelegitimna, praktično fiktivna, nanosi ogromnu šteta samoj stranci, ali i članovima koji su obmanuti. Ni jedna odluka sa te tzv. Skupštine ne može biti pravno validna i legitimna i javnost bi to morala da zna.

 

– Kreirajući do sad neviđen skandal u politici, te teškom zloupotrebom svoje doskorašnje funkcije, Gojković je izradio novi pečat stranke, lažno izjavivši da je postojeći izgubljen, čime na nelegalan i nelegitiman način pokušava da nastavi svoje predsednikovanje. Time obmanjuje javnost, medije i sve članove stranke da ima i dalje bilo kakva ovlašćenja. Njegovo mahanje papirom da je u Ministarstvu za državnu upravu i dalje upisan kao ovlašćeno lice je čista manipulacija, jer će, nakon prave i jedine ligitmne Izborne skupštine u ponedeljak 3.januara, njegovo ime biti izbrisano iz registra zastupnika stranke. Gojkoviću niko ne spori pravo da osnuje novu stranku, te da pokuša da svoje malobrojne pristalice prevuče u nju, ali svakako nema prava da obmanjuje javnost, te iznosi neistine da ima bilo kakav uticaj, funkciju i ovlašćenja u POKS-u – izjavio je član Predsedništva POKS, Dušan Radosavljević.

 

Podsećamo, Gojković je isključen iz stranke jednoglasno. Legitimna Skupština sazvana je mnogo ranije u skladu sa Statutom POKS, a održava se 3.januara u Domu sindikata, u Beogradu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*