Bjelić i Klokić: Unaprediti privrednu saradnju između Srpske i Vojvodine

POKRAJINSKA VLADA

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić sastao se danas u Pokrajinskoj vladi sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatanom Klokićem.

Na sastanku je ocenjeno da je saradnja između Republike Srpske i AP Vojvodine sve snažnija, što potvrđuju brojni sporazumi potpisani u proteklom periodu, i da postoji prostor za njeno intenziviranje u oblastima kulture, obrazovanja i poljoprivrede, kao i za povezivanje privrednih subjekata.

POKRAJINSKA VLADA

Bjelić i Klokić su se saglasili da će prioritet u daljoj saradnji Srpske i Vojvodine biti jačanje privrednih odnosa, putem razmene iskustava u oblasti prekogranične saradnje, specijalističkih programa za jačanje regionalnog razvoja uz korišćenje sredstava iz Evropske unije te ostvarivanja poslovnih kontakata i pogodnih uslova za važne investicije na međunarodnim sajamskim manifestacijama.

Tokom susreta u Pokrajinskoj vladi razmatrane su mogućnosti za osnivanje institucija u Republici Srpskoj koje bi delovale po modelu Razvojne agencije Vojvodine i Fonda „Evroski poslovi“, čime bi Srpska iskoristila maksimalne potencijale u projektima prekogranične saradnje za programski period 2021–2027. godine.

Ministar Zlatan Klokić izrazio je zahvalnost na podršci koju Pokrajinska vlada kontinuirano pruža, kako je rekao, jasnim programskim opredeljenjima, čime se grade sve jači temelji za ekonomsko povezivanje i kulturno zbližavanje AP Vojvodine i Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*