Branislava sahranjena u Erdeviku, Miroslav u Moroviću

Фото: Сремска тв

Više stotina ljudi ispratilo je  na groblju u Erdeviku, kod Šida, na večni počinak Branislavu Gnjidić (49), direktorku OŠ „Sava Šumanović” u tom selu, koju je u petak na radnom mestu hicima iz automatskog oružja usmrtio, kako se sumnja,  suprug Predrag G.

Foto: Sremska tv

Samo dva sata kasnije na groblju u Moroviću sahranjen je Miroslav Bojić (56), druga žrtva osumnjičenog Predraga G. Bojić, inače, nekadašnji trener u Fudbalskom klubu “Radnički” iz Šida, bio je školski vozač.

Zločin se, kako se pretpostavlja, dogodio iz ljubomore, jer je Predrag G. sumnjao da je njegova spruga Branislava u vezi s Bojićem.

Inače, osumnjičeni Predrag G. je  saslušan u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, a nakon toga sudija mu je odredio pritvor.

Svedok drame ispričao je kasnije medijima da sve je u školi bilo normalno i nije čuo pucnjavu, a onda je ođednom video policajca kako trči ka ulazu škole.

– Nije mi bilo jasno sta se dešava jer je počeo da viče nešto i uhvatio se za pištolj.

– Potrčao sam da vidim da li mu treba pomoć i onda sam video Predraga kako mu policajac stavlja lisice i spušta ga da sedne na klupu… Onda sam video i automatsku pušku bačenu pored njega i shvatio da se nešto strašno dogodilo – kaže on.

Kako dodaje, za nekoliko minuta na lice mesta stigle su još dve, tri patrole i policajci su odmah pojurili u školu kako bi pokušali da pomognu Branislavu i Miroslavu. Nažalost, njih dvoje su od primljenih hitaca preminuli na licu mesta.

Majka ubijene Branislave, Olgica kaže da su ona i njen suprug Ljuba zauvek zavijeni u crno.

– Pre mnogo godina sam se, posle razvoda, s Branislavom i sinom iz Prizrena doselila u Vojvodinu. Upoznala sam Ljubu, koji je bio razveden i imao ćerku iz prvog braka. Najpre je umrla Ljubina ćerka, pa je pre nekoliko godina umro i moj sin od karcinoma. Ali na to smo nekako bili pripremljeni. Ostala nam je samo Branislava, a sada ni nje nema – ispričala je  Olgica.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*