Britanska ambasadorka podržala projekat Zelena Srbija

(Foto www.communications.rs)

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) organizovao je u Sremskim Karlovcima sadnju oko 20 stabala lipe, u projektu „Zelena Srbija” koji je podržala i britanska ambasadorka u Srbiji Šan Makleod, saopštio je danas SRBATOM, a prenosi Beta.

Ambasadorka je ukazala na značaj koji drveće ima za dobrobit čovečanstva, kao i na to zašto je ono jedno od najboljih oružja za borbu protiv klimatskih promena.

„Zaštita životne sredine, dekarbonizacija i zelena energija, popele su se na vrh srpske političke agende, i to vrlo podržavam. Nadam se da će se Srbija, kao ljubitelj prirode, pridružiti zemljama koje su potpisale Deklaraciju o korišćenju šuma i zemljišta. Nadam se da ćemo zajedno graditi budućnost koja postaje otpornija sa svakim novim drvetom koji zasadimo”, navela je Šan Makleod.

Zamenik direktora SRBATOM-a Branko Brajić izjavio je da je u projektu „Zelena Srbija” do sada u 15 gradova širom Srbije zasađeno više stotina raznovrsnih sadnica.

„Ozelenjavanje, posebno gradskih zona, od izuzetnog je značaja za kvalitet vazduha koji udišemo, ali i za oplemenjivanje prostora u kome živimo”, rekao je Brajić.

Projekat u Sremskim Karlovcima sproveden je u saradnji sa kompanijom „Color Media Communications”, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine

SRBATOM, institucionalni pokrovitelj kampanje „Zelena Srbija”, u saradnji sa ostalim partnerima, tokom 2021. godine realizovao je kampanju u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli i Kikindi.

Do kraja godine, pored Sremskih Karlovaca, u planu su još četiri grada, u cilju podizanja svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o značaju ozelenjavanja Srbije i zaštite životne sredine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*