Britanski „Sun“ u odbrani Srba: Skandiranje u Prištini može da bude licemerje

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
LONDON –

Britanski tabloid „Sun“, nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vređanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini pre, za vreme i posle utakmice kvalifikacija za EURO.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Tiražni list, u internet izdanju, istakao je naslov „Idioti“ objašnjavajući da su besne reakcije izazvane, pored pogrdnog skandiranja Srbiji, i nacističkim pozdravima Engleza u jednom lokalu.

„Sun“ piše i kako su „šokantni snimci u velikoj meri sa suprotnostima sa „ljubavnim“ scenama na stadionu“, kao i da bi mogli da znače licemerje zbog rasističkih ispada u Sofiji na meču Bugarske i Engleske, odnosno velikih osuda sa Ostrva.

Isto tako podsetio je i na događaje iz Kruševca na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske 2012. godine, kada je FS Srbije sankcionisan sa 65.000 funti zbog vređanja gostiju na rasnoj osnovi.

Osuda „Suna“ dolazi nakon što je britanski novinar Strit, inače poštovalac Srbije, Brazila i Argentine, objavio i osudio snimak vređanja Srbije, uz pretpostavku da bi Engleska mogla prvi meč na EURO da igra pred praznim tribinama.

„Ili se rasizam naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi“, upitao je on.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*