Brnabić: Neki direktori javnih preduzeća će biti zamenjeni, neki neće

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se u okviru Vlade Srbije diskutuje o novim direktorima javnih preduzeća, navodeći da će neki od aktuelnih biti smenjeni, a neki ne, ali ono što je, kaže, najvažnije jeste da ta preduzeća rade u interesu Srbije i svih njenih građana.

 

 Brnabić: Neki direktori javnih preduzeća će biti zamenjeni, neki neće

Foto: 021.rs
Brnabić je, odgovarajući na pitanje o izjavi ministarke Zorane Mihajlović koja je ukazala na probleme u sektoru energetike i najavila smene direktora, kazala da daje punu podršku potpredsednici Vlade Srbije u svemu što radi, ističući da je ona posvećena poslu i svom sektoru.
Ona je dodala da je to jedan od najvažnijih sektora za dalji ekonomski razvoj Srbije.
Ako ne budemo efikasniji u stvaranju novih energetskih izvora, građenju novih hidroelektrana, ali i otvaranja novih termocentrala koje će biti čistije od termoelektrana, a neke od njih moramo da zatvorimo do 2023.godine, mi nećemo moći dalje da se ekonomski razvijamo„, rekla je Brnabić novinarima.
Brnabić je istakla da je bila zadovoljna i radom ministra Aleksandra Antića sa kojim je, kaže, imala odličnu saradnju.
Prezadovoljna sam jer su ministri krenuli sa mnogo energije, žele da promene mnogo stvari. Što se tiče novih ljudi u javnim preduzećima to jeste u ovom trenutku tema koju diskutujemo u okviru vlade, neki će biti zamenjeni, neki neće„, istakla je premijerka.
Autor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*