Brnabić s ambasadorom Holandije o bilateralnim odnosima

BEOGRAD: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je s novoimenovanim ambasadorom Holandije u Srbiji Jostom Reincesom o bilateralnm odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Holandije evrointegracijama Srbije.
b
Foto: srbija.gov.rs

Premijerka je istakla je da je prioritet dalje jačanje bilateralnih odnosa dveju zemalja, imajući u vidu niz oblasti od obostranog interesa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, Brnabić je ocenila da je Srbija posvećena unapređenju saradnje u oblasti ekonomije i povećanju robne razmene i holandskih investicija, naročito velikih multinacionalnih kompanija koje dolaze iz ove zemlje.

Govoreći o procesu evropskih integracija, premijerka Brnabić istakla je da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta i upoznala novoimenovanog ambasadora sa više važnih koraka u oblasti vladavine prava, pravosuđa i slobode medija.

Ambasador Holandije pozdravio je napore koje Srbija preduzima u sklopu reformi u oblasti vladavine prava, naglasivši još jednom opredeljenost saradnji i podršci Srbiji u ovom domenu i daljem jačanju kapaciteta institucija u zemlji, dodaje se u saopštenju.

Predsednica Vlade poželela je ambasadoru Holandije puno uspeha u novom mandatu i izrazila očekivanje da će, tokom njega, bilateralni odnosi dve zemlje biti podignuti na viši nivo kroz osnaživanje političke saradnje i međudržavnog dijaloga.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*