Francuska nastavlja podršku evrointegracijama Srbije

FOTO:TANJUG

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkonijem da rešenost za sprovođenje reformi i njihova implementacija, kao i borba za bolji standard građana, pokazuje da je Srbija istinski posvećena svojoj evropskoj budućnosti. Premijerka Brnabić izrazila je uverenje da će napori Srbije biti prepoznati i da će rezultirati pozitivnim signalima iz Evropske unije i otvaranjem novih poglavlja.

FOTO:TANJUG

 

Predsednica vlade istakla je da razvojna saradnja sa Francuskom pokazuje da ova država prepoznaje Srbiju kao ozbiljnog kandidata za ulazak u Evropsku uniju i važnog strateškog partnera. Jačanje ekonomije i stvaranje povoljne klime za nova ulaganja, kao i reforma u oblasti vladavine prava važni su prioriteti vlade, ocenila je premijerka i izrazila očekivanje da će zajedničkim snagama raditi na međudržavnim projektima i dolasku novih francuskih kompanija u Srbiju.

 

Ambasador Francuske rekao je da će njegova zemlja nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, pre svega kroz pružanje ekspertske podrške u tom procesu i da je uveren da će implementacija reformi, dati pozitivne rezultate.

 

On je objasnio da su francuske kompanije u Srbiji jasno opredeljene da nastave svoj posao u našoj zemlji, bez obzira na epidemiološku situaciju, i da postoji interes za dalje širenje poslovanja. Takođe, kako je ocenio, u centru ekonomskih odnosa dve zemlje je i projekat beogradskog metroa, kojem je Francuska izuzetno posvećena.

 

Govoreći o zajedničkim projektima sa Francuskom, Falkoni je objasnio da su oni od velikog značaja i da bi ih trebalo učiniti transparentnijim, kako bi građani i društvo u celini bili svesni njihovih benefita.

 

Sagovornici su izrazili uverenje da će ovakvih projekata u budućnosti biti još više i da će se dodatno intenzivira ekonomska saradnja i investicije, prvenstveno u infrastrukturu, modernizaciju industrije, energetiku i obnovljive izvore energije, kao i ekološke projekte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*