Broj novozaraženih i dalje raste, u Novom Sadu 459 obolelih za 24 sata

U Novom Sadu i Vojvodini nastavlja se rast broja novoobolelih od kovida-19 i zabeležen je novi rekord od 1.275 novih slučajeva u pokrajini za jedan dan.

Ž

Broj novozaraženih i dalje raste, u Novom Sadu 459 obolelih za 24 sata

Foto: 021.rs

Posle dužeg vremena, na Novi Sad ne otpada polovina novih slučajeva u Vojvodini, iako se beleži veliki broj od 459 novoobolelih, što je nastavak niza započetog za vikend da svakog dana ima više od 400 zaraženih.

Procenjuje se da u Vojvodini ima 10.000 aktivnih slučajeva, a u Novom Sadu više od 5.000, mada Institut za javno zdravlje nije izneo te podatke.

U Institutu ocenjuju epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja, a trenutno se u 35 opština stanje ocenjuje kao vanredno, što je za tri više nego u sredu.

– U ovom trenutku na teritoriji 35 opština situacija se ocenjuje kao vanredna i to u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inđiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju, Novoj Crnji, Novom Kneževcu, Malom Iđošu, Odžacima i Senti. U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu – navode u Institutu.

Iz ove ustanove su ponovili apel građanima da se pridržavaju epidemioloških mera – držanje distance od dva metra, nošenje maske u zatvorenom i otvorenom prostoru, izbegavanje masovnih skupova i okupljanja kao što su žurke, proslave i slično, pranje ruku i odlazak u izolaciju od 14 dana ukoliko se dolazilo u kontakt sa zaraženom osobom.

 

 

 

Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*