Čadež: Zasedanje Generalne skupštine UN prilika i za predstavljanje privrede Srbije

PRINTSCREEN

Kompanije iz Srbije mogu da ponude konkurentne proizvode tržištima zemalja na više kontinenata u sektoru poljoprivrede, mehanizacije, inovativne poljoprivrede, biotehnologije, IT-ja, novih optičkih infrastruktura, inovativnih proizvoda u oblasti zdravstva i usluga, gde smo poslednjih godina pokazali šta možemo da uradimo i za šta postoji interes, istakao je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Čadež, koji u sastavu delegacije Srbije boravi u Njujorku povodom 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, naveo je da će tokom zasedanja biti održano 30 do 40 susreta sa predstavnicima zemalja sa kojima Srbija ima dobre političke odnose, „ali još uvek veoma slabo iskorišćene ekonomske odnose”, na čemu treba da se radi.

Dodao je da je PKS pažljivo analizirala sve te zemlje pre nego što je delegacija došla u Njujork, prenosi Beta.

„Tačno znamo šta im je potrebno, šta uvoze, od koga uvoze, koliko to plaćaju, mnogo toga možemo da ponudimo za manju cenu i većeg kvaliteta”, kazao je Čadež, prenela je PKS.

Istakao je da je ovo prvi put da na ovaj način Vlada Srbije, predsednik Srbije, ministar spoljnih poslova, integrišu privredni segment u ovakve razgovore.

„Veoma je važno što su prepoznali šta privreda može da učini kroz ovakvu priliku i zajednički rad”, zaključio je Čadež.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*