Carinici na Merdaru zaplenili neprijavljene devize

(Foto Uprava carine)

Kuršumlija – Nakon što je na kontrolnom punktu Meradare pokušao da ne prijavi 30.900 evra, carinici su u kabini kamiona mađarskih registarskih tablica pronašli novac koji je bio sakriven u ručnoj torbi pored menjača. Dozvoljena suma od 10.000 evra je vraćena vozaču dok je ostatak zaplenjen do okončanja sudskog postupka.

Kako je rečeno u Upravi carine, slučaj je otkriven tokom jučerašnjeg dana kada je na kontrolnom punktu sa Kosovom i Metohijom pristigao prazan kamion sa prikolicom za prevoz stoke.

– Na pitanje carinika šta ima da prijavi, 39-godišnji vozač, mađarski državljanin, rekao je da nema ništa, jer se prazan vraća iz Prištine, gde je transportovao goveda. Vozač je rekao da kod sebe ima nešto malo novca za put, daleko manje od iznosa koji se mora prijaviti – navode u Upavi carine.

Međutim, nakon detaljne kontrole kabine kamiona pored menjača je pronađena ručna torba puna deviza.

– Carinik je naložio vozaču da uzme torbu i krene u carinske prostorije, kako bi neprijavljeni novac bio prebrojan. Dok je izlazio iz kabine, vozač je uspeo da deo novca izvadi iz torbe i da ga sakrije u ručni frižider, koji se takođe nalazio u kamionskoj kabini – navode u Upravi.

Kada je vozač doneo torbu u prostoriju za pregled i otvorio je, cariniku je odmah bilo jasno da deo novca nedostaje, pa je nakon ponovne kontrole kabine pronašao svežnjeve evra sakrivene u ručnom frižideru.

Od ukupno pronađenih 30.900 evra vozaču je vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*