Član Glavnog odbora Milove DPS: Albanci nisu naseli na pozive Krivokapića

PODGORICA –

Član Glavnog odbora opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj ocenio je da manjinske partije u Crnoj Gori nisu nasele na neiskrene pozive mandatara Zdravka Krivokapića da uđu u vladu, koja, kako kaže nije ni ekspertska, ni građanska, već teokratska.

Gegaj je za podgoričke Dnevne novine istakao da manjine u Crnoj Gori gledaju u budućnost, ali ne zaboravljaju prošlost.

On je pozdravio odluku nosioca Albanske liste na avgustovskim izborima i predsednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja da ne budu deo nove crnogorske vlade.

crna, gora, zastava, crne, gore

Pixabay

Prema njegovim rečima, ovakvom odlukom Đeljošaj je poslao poruku svim manjinskim partijama da ova vlada nije građanska, već teokratska.

„Nema mesta za manjine tamo gde se Albanci, Bošnjaci i Hrvati, pa i većinski Crnogorci nazivaju pežorativnim imenima, gde im prete i gde se poništava evropska i evroatlantska budućnost Crne Gore“, kaže Gegaj, preneo je portal RTCG.

Smatra i da je odlukom Đeljošajeve Albanske liste, kako kaže, „zadat snažan šamar i onom delu javnosti, pogotovo nevladinom sektoru, koji je umislio da će smena vlasti ubrzati demokratske procese i borbu protiv korupcije“.

 

IZVOR:RTCG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*