Crna Gora će i ove godine poslati predstavnika na obeležavanje Oluje?

(Foto EPA-EFE/MIROSLAV LELAS)

PODGORICA – Crna Gora će i ove godine poslati svog predstavnika u Knin na obeležavanje vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa srpskog naroda iz Hrvatske tokom poslednjeg rata.

To proizilazi iz odgovora potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, koji je na poslaničko pitanje odgovorio da vlada svojim aktivnostima neće, kako je rekao, preduzeti nijedan korak koji bi doveo do narušavanja regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

„Ne želimo da na bilo koji način budimo duhove prošlosti. Želimo da budemo partnerska zemlja, pacifistička i pozivam i vas da nam u tome pomognete. Što se mene tiče, sve su žrtve iste i iskazujem veliku žal i bol, u lično i u ime vlade, prema svim žrtvama nezavisno od njihove nacionalne, verske ili bilo koje pripadnosti”, rekao je Abazović u parlamentu, javlja Tanjug.

(Foto EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Abazović je to rekao u odgovoru na pitanje poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića da li će i ove godine biti poslat predstavnik Crne Gore na obeležavanje Oluje.

Vučurović je prethodno rekao da očekuje da predstavnik Crne Gore u avgustu neće učestvovati u Kninu u „obeležavanju etničkog čišćenja i masovnih zločina nad sprskim narodom”.

„Crna Gora nema šta da traži tamo gde se slavi i veliča ustaštvo i zločini nad srpskom decom, ženama i starcima”, rekao je Vučurović.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*