Čudno da se još ne zna ko su članovi nove vlade Crne Gore

Andrija Mandić (Foto Tanjug)

PODGORICA – Poslanici Nove srpske demokratije (NSD) glasaće u Skupštini za novu crnogorsku vladu, potvrdio je lider te stranke Andrija Mandić, ali mu je, kaže, čudno da se 15 dana pred izbor ne zna ko su sve članovi novog kabineta.

Mandić je u opširnom intervjuu za agenciju Mina rekao da su iz NSD-a više puta ponovili da će glasati za novu vladu jer su se oni a ne neki drugi godinama borili za smenu višedecenijske vlasti, zbog čega je prirodno da ona glasovima poslanika NSD-a u Skupštini Crne Gore bude oborena.

„Međutim, u ovom trenutku imamo jednu čudnu situaciju, da petnaest dana pred izbor nove vlade ne znamo još ko su sve članovi novog kabineta”, rekao je Mandić.

Veruje da će ubrzo saznati ko su kandidati za ministre policije i odbrane, a ko za potpredsednika, kako bi izjašnjavanje njihovih stranačkih organa obuhvatilo kompletan sastav vlade mandatara Krivokapića, prenosi Tanjug.

„Ali, za nas je konačno rušenje režima Mila Đukanovića važnije od svega, pa i od odnosa koji je mandatar pokazao ne samo prema Demokratskom frontu i NSD, nego, usudio bih se reći, i prema drugim strankama koje čine novu vlast”, naveo je Mandić.

NSD je, kazao je, saopštio niz primedbi na način i metode kako je sastavljana vlada i da su se posebno bavili iznenadnim promenama principa vezanih za njene unutrašnje ustrojstvo, ali da je to sve iza njih i sada im predstoji da se odradi konkretan posao što je jedino važno.

Upitao je zašto bi nekome smetalo da čuje kada će i do kojeg datuma biti suspendovan Zakon o slobodi veroispovesti u skladu sa narodnim zahtevima sa litija ili da čuje do kojeg datuma će nova vlada biti osposobljena, zakonodavno, organizaciono i kadrovski da krene u borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i protiv organizovanog kršenja izbornog prava.

Upitao je i zašto bi nekom smetalo da čuje do kada će biti u potpunosti sređen birački spisak da li će nova vlada predložiti Skupštini zakon o lustraciji, kao i da li će otvoriti tajne policijske dosijee.

Takođe pitao je i za vraćanje prava majkama sa troje i više dece na novčanu nadoknadu.

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*