Dačić: Pet stranaka dostavilo predloge za praćenje medija

BEOGRAD –

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je pet stranaka dostavilo predloge za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija, i to su SDS Borisa Tadića, Dosta je bilo Saše Radulovića, koalicija NADA, Stranka moderne Srbije.

Dačić je posle onlajn razgovora sa evroparlamentarcima rekao novinarima u Skupštini Srbije da je posle roka za dostavaljanje predloga koji je prošao juče stigao još jedan predlog, ali šesti kandidat će se, kaže, izabrati do kraja meseca.

dacic

Izvor: Printskrin, ilustracija

Dačić je rekao da do kraja meseca ima vremena i da stranke koje nisu poslale predloge preispitaju svoje stavove.

Privremeno telo za praćenje medija ima 12 članova, od toga šest delegira REM, a šest opzicija, odnosno predsednik skupštine u dogovoru sa kofasilitatorima.

Predsednik Skupštine Srbije je najavio da će posle 20. novembra u Beograd doći bivši evroposlanici koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu i razgovarati sa strankama, a cela delegacija evrosposlanika biće u Srbiji u januaru.

Kaže da će se razgovarati o impelentaciji zaključaka sa međustranačkog dijaloga.

Dačić je naveo da će se uskoro promeniti Zakon o narodnim poslanicima, a te promene se, kaže, odnose na sastav RIK-a i stalni sastav biračkih odbora.

„Pozivam stranke na veliku ozbiljnost da ne dođemo u situaciju da ostavimo mesta koja će neko da ima, a onda da danima cekamo na kadrovsko popunjavanje sastava. To nisu organi koji mogu da budu na čekanju“, rekao je Dačić.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*