Dačić: Potrebna ispravka Zakona o slobodi veroispovesti, sumnjam da će crnogorske vlasti uraditi to

Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebna ispravka Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori kako bi se rešilo pitanje sukoba po tom pitanju, ali da da sumnja da će crnogorske vlasti to uraditi.

Dačić je za televiziju Prva rekao da Srbija jeste za smirivanje situacije, ali da dijalog o tom pitanju treba da se vodi unutar Crne Gore jer u pitanju spor koji crnogorske vlasti imaju sa svojim građanima.

Dačić je rekao da treba otvireno reći u čemu je problem, a da je problem u tome što se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika.

Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

„Ako neko donese zakon kojim se omogućava otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, ako se osporavaju prava Srba sa željom da ih bude manje na popisu..“, rekao je Dačić.

Rekao je da nigde ne postoji veća podrška režimu u Crnoj Gori nego u Beogradu.

„Imaju agenture službe bezbednosti u Beogradu koje koriste privilegije, pare stiču u Srbiji da bi maltertirali Srbe u Crnoj Gori“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da ne zna da li su stigle informacije koje su zatražile bezbednosne službe iz Srbije povodom prebijanja mladića u Podgorici.

„Nije ministarstvo tražilo informacije, već bezbednosne službe, interesuje nas da li je u pitanju etnički motivisan napad“, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, čovek iz Crne Gore dođe u Srbiju i kaže „ja sam Srbin, da se školuje i leči besplatno, i onda ode u Crnu Goru i kaže – ja sam Crnogorac“.

„A Srbi u Crnoj Gori doživljavaju torturu“, rekao je Dačić.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*