Danilović: Bilo propusta u obezbeđenju Đinđića

EPA-PHOTO/EPA/SASA STANKOVIC
BEOGRAD –

Rajko Danilović, advokat porodice Zorana Đinđića, izjavio da je obezbeđenje ubijenog premijera Srbije imalo propuste i da neki događaji koji su prethodili atentatu nisu bili dovoljno ozbiljno shvaćeni.

Danilović je za današnji „Kurir“ rekao da ni 17 godine od ubistva Đinđića nema saznanja o svemu u vezi s tim zločinom.


EPA-PHOTO/EPA/SASA STANKOVIC

Advokat navodi da sud jeste utvrdio ko su izvršioci atentata, ali ne i njegovu političku pozadinu.

On kaže da je u pitanju „par ekselans političko ubistvo“ i dodaje da nikada nije kasno da se utvrdi njegova pozadina.

Danilović kaže da je tokom suđenja bilo velikih pritisaka i da je bilo mnogo ljudi koji su želeli da spreče utvrđivanje istine, a među najvažnijim detaljima koji su dospeli u javnost tokom procesa navodi da je to činjenica da su ostaci Miloševićevog aparat ostali da dejstvuju u vlasti i posle demokratskih promena, pa su sa zemunskim klanom i organizovali ubistvo.

„Pitanje je i da li je Đinđić uopšte mogao da bude sačuvan, budući da je dolazak do njega bio otvoren, on nije bio čovek koji se krio, bio je demokrata… Neki događaji koji su prethodili atentatu nisu bili dovoljno ozbiljno shvaćeni. Đinđić je bio na meti, na vetrometini“, kaže Danilović.

On kaže da je bilo propusta u obezbeđenju, ali da takođe nije otvoreno ni pitanje čiji su to tačno propusti.

Danilović dodaje da mu je žao što tokom suđenja nije saslušan lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji je tada bio u Hagu, i predsednik tadašnje SRJ Vojislav Koštunica, koji je, kako navodi, bio kandidat za saslušanje ali se tada suzdržavalo od njegovog pozivanja pred sud.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*