Deca vezana za krevete i radijatore provode veći deo dana i čitavu noć: Šokantni snimci iz zavoda za mentalno obolele (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: YouTube Printscreen
Foto: YouTube Printscreen

Sabina Ćudić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FbiH, predstavila je šokantne detalje o tretmanu dece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić kod Hadžića.

Na fotografijama i video snimcima koje je predstavila vidi se kako su deca vezana za nameštaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa. Mnoga deca u takvom položaju provode veći deo dana i čitavu noć, pa su kod njih zabeležene fizičke povrede.

 

NALOŽENA PROVERA TVRDNjI O DECI U ZAVODU PAZARIĆ

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH zadužio je na današnjoj sednici radnu grupu da u roku od sedam dana proveri sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne dece Pazarić.

Radna grupa je zadužena da prikupi nalaze svih inspekcija koje su do sada odlazile u taj zavod i o svemu tome obavesti Predstavnički dom.

Ovaj zaključak je donet nakon što je poslanica Naše stranke Sabina Čudić iznela nove šokantne tvrdnje o stanju u kojem su deca štićenici Zavoda u Pazariću koji pokazuju, kako je rekla, da bolesnu decu vezuju za radijatore ili da im daju lekove nedozvoljene za njihov uzrast.

IZVOR:NOVOSTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*