Desert u čaši – praznična panakota sa malinama (recept)

O panakoti, svetski popularnom kremastom kolaču, smo već pisali, ali ovaj put ga oblačimo u novo praznično ruho, uostalom praznici su tu, vredi uložiti malo truda.

 

 

Šta nam je sve potrebno:

Beli deo

  • 1l slatke pavlake
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10g želatina samlevenog

Crveni deo

  • 500g malina
  • 150g šećera
  • 1 kesica želatina

Listići nane, čašice

Način pripreme:

Želatin preliti sa 2-3 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.

U posudi za kuvanje pomešati slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer. Zagrevati na slaboj vatri vodeći računa da pavlaka ne proključa. Skloniti posudu sa vatre i dodati nabubreli želatin, promešati.

Čašice prvo nakvasiti vodom, pa sipati beli deo. Ostaviti u frižideru da se sadržaj dobro stegne.

Maline kratko prokuvati sa šećerom i kesicom želatina. Crveni deo sipati preko belog, ponovo rashladiti desert.

Pre služenja panakotu ukrasiti svežim zelenim listićima nane.

Takođe možete obrnuti način slaganja panakote, kao i da nakrivite čašice prilikom sipanja, time ćete dobiti raznovrsnost.

Uživajte!

IZVOR:DANAS

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*