Desetine građana u redu za test na kovid-19 u Pančevu

Foto: Pixabay

Ispred Zavoda za javno zdravlje Pančevo, gde je juče počelo testiranje građana kojima je zbog putovanja neophodna potvrda da su negativni na kovid, danas je čekalo više desetina građana.

Foto: Pixabay

 

U redu su bili ne samo Pančevci, već i Beograđani, pa i građani iz drugih gradova kojima se žuri da stignu do sertifikata koji je uslov kretanja na put preko granice.
Posle jučerašnje vesti da ova usluga košta više od osam hiljada dinara, danas su na ulazu građani mogli da vide obaveštenje da uzorkovanje, testiranje i sertifikat koštaju 6.000 dinara.
Jedna mlada Beograđanka rekla je da radi test kako bi putovala van Srbije zbog posla, a kaže da je na internetu našla da jedino pančevački Zavod za javno zdravlje radi testove, a da je u blizini Beograda.
„Moram da radim test jer ne možemo ni da uđemo ni da izađemo iz zemlje bez ovog testa. Rekli su nam da testiranje košta 6.000 dinara što je verovatno za neke ljude mnogo, ali ko mora mora i onda ne pita za cenu, ali mislim da bi testiranje trebalo da bude besplatno jer je u interesu države da se ljudi testiraju zbog bezbednosti svih“, rekla je ova Beograđanka.
IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*