Devojka sa Malija rodila devetorke

Halime Cise (25) sa Malija u utorak je rodila devet beba, dve više nego što su lekari za vreme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od retkih u svetu koje su rodile zdrave devetorke.

FOTO: Devojka sa Malija rodila devetorke

Foto: Facebook
Trudnoća Halime iznenadila je i čelne ljude ove zapadnoafričke države, koji su odlučili da joj pomognu.
Čim su lekari u martu rekli da će Halime biti potrebna posebna specijalistička nega, vlasti su joj omogućile prevoz i medicinsku negu u Maroku, gde je u utorak rodila carskim rezom.
Dva nedelje je provela u bolnici „Point G“ u glavnom gradu Malija, Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gde joj je, nakon posredovanja predsednika vlade Malija, Baha N’Dava, pružena kvalitetnija nega.
Novorođenčad – pet devojčica i četvorica dečaka – i njihova majka su dobro„, rekla je ministarka zdravlja Malija, Fanta Sibi.
Očekivalo se da će Halime roditi sedam beba, nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi lekara u Maliju i u Maroku, ali dve „dodatne“ bebe, dečak i devojčica, sve su iznenadile.
Devetorke su izuzetno retke, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i neretko se dogodi da ne prežive sve bebe.
Autor: Hina

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*