Direktorka KCV Edita Stokić: Sistem prenapregnut, dolazimo do maksimuma

U Kliničkom centru Vojvodine i Vojnoj bolnici u Novom Sadu danas se leči 335 pacijenata obolelih od kovida-19, što je osam više nego u četvrtak.

 

Direktorka KCV Edita Stokić: Sistem prenapregnut, dolazimo do maksimuma

Foto: Marija Erdelji

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da su trenutno u toj zdravstvenoj ustanovi na lečenju 303 pacijenta obolela od kovida, od kojih je 18 na mehaničkoj ventilaciji.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu danas su 32 pacijenta i time je skoro popunjen kapacitet bolnice koja ima ukupno 35 kreveta.

Direktorka KCV je rekla i da je poslednjih nedelja došlo do porasta broja pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Zbog toga je, kako je rekla, KCV bio prinuđen da proširuje kapacitete, te da su, osim Infektivne klinike, kovid pacijenti smešteni i na rehabilitaciji, ORL, abdominalnoj hirurgiji, urologiji i ortopediji.

„Sistem u KCV je prenapregnut i dolazimo do maksimuma. Prošle godine na ovaj dan potrošnja kiseonika je bila 12 puta manja nego što je bila juče“, navela je Edita Stokić.

Dodajmo i da se, kako je za 021.rs potvrđeno u četvrtak, dva sprata Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici pripremaju da prime kovid pacijente.

 

 

 

 

Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*