Đilas, Lutovac i Jeremić dogovorili kvote na izbornoj listi

Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić usaglasili su kvote za zajedničku listu SSP, DS i NS na parlamentarnim izborima.
Đilas, Lutovac i Jeremić dogovorili kvote na izbornoj listi

Foto: 021.rs
To navodi izvor Nove, koji tvrdi da je „napravljen raspored za celu listu, s tim što je različita raspodela prvih 50 i drugih 50 mesta“.
Prema informacijama lista Nova, dogovoreno je da SSP-u i njenim partnerima na listi za parlamentarne izbore pripadne 94 mesta, a po 73 Demokratskoj stranci i Narodnoj stranci.
Na njihovim kvotama biće i članovi manjih pokreta. Deset mesta pripašće nestranačkim ličnostima, koje će biti u prvih 30.
Na primer, na kvoti SSP biće i članovi PSG, PzP, sindikata Sloga. Na kvoti NS bi trebalo da bude Pokret slobodne Srbije, a očekuje se da će na listi biti i članovi Skupštine slobodne Srbije, objašnjava sagovornik Nove.
Izvor Nove kaže i da su se ove tri stranke saglasile da kandidati za najviše funkcije, gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije ovog dela opozicije budu dogovoreni konsenzusom.
Njihov kandidat za gradonačelnika Beograda trebalo bi da bude nestranačka ličnost. Prema nekim informacijama, već se zna i ko će ispred te buduće koalicije biti u trci za prvog čoveka prestonice.
Konkretnijeg dogovora oko kandidata za predsednika Srbije nema, a ranije se u tom kontekstu pominjao potpredsednik NS Zdravko Ponoš.
Ipak, u NS su isticali da imaju više kandidata koji bi mogli da obavljaju ovu funkciju.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*