Dodatno jačanje bliskih veza Srbije i Indije

FOTO:TANJUG

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem, koji mu je uručio čestitku koju mu je, povodom stupanja na dužnost šefa srpske diplomatije, uputio ministar inostranih poslova Indije Subramanjam Džaišankar.

FOTO:TANJUG

Selaković je istakao da će uložiti i lični napor u pravcu daljeg unapređenja prijateljskih odnosa i saradnje dveju zemalja, čvrsto utemeljenih na vrednostima Pokreta nesvrstanih, naglasivši da ekonomska saradnja ima mnogo neiskorišćenih potencijala.

On je rekao da Srbija visoko uvažava principijelan stav Indije po pitanju Kosova i Metohije, čime potvrđuje svoju ulogu čuvara i graditelja pravednijeg međunarodnog poretka, zasnovanog na poštovanju osnovnih postulata međunarodnog prava.

Ministar je, izrazivši zahvalnost Indiji na iskrenoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, objasnio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom, kao jedinom održivom rešenju za mir i stabilnost na Balkanu i ekonomski i društveni prosperitet regiona.

Selaković je preneo zadovoljstvo zbog dodatnog jačanja bliskih veza Srbije i Indije razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, ističući da bi Srbiji bila izuzetna čast da u narednom periodu ugosti predsednika Ram Nat Kovinda i premijera Narendru Modija, kojima je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić lično uputio poziv za posetu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*