Dva nova slučaja obolelih u Bijeljini, ukupno 11 zaraženih

Nakon što su u prethodna 24 časa u Republici Srpskoj testirane 343 osobe na virus korona, rezultati su pokazali da su od ukupno sedam novih slučajeva dva zaražena lica iz Bijeljine, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.


U Bijeljini je virusom korona ukupno zaraženo 11 osoba, 89 lica je u izolaciji u kućnom karantinu, a 736 se nalazi pod stručnim nadzorom u samoizolaciji. Šesnaest lica smješteno je u karantin u sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“, četiri u Dom učenika i devet u bolnički karantin.

Kada je riječ o broju testiranih na području Semberije, zaključno sa jučerašnjim danom uzeti su uzorci od ukupno 71 lica, od kojih je 11 sa pozitivnim, a 28 sa negativnim rezultatom, dok se za 34 čeka rezultat.
Jedno zaraženo lice nalazi se u kućnom karantinu, a u karantinu u Rači osam lica čeka rezultate testiranja.

Gradski štab je pohvalio saradnju bijeljinske Komunalne policije i pripadnika Policijske uprave Bijeljina tokom kontrole lica u samoizolaciji, a istaknuto je da će biti pojačane mjere kontrole na Kvantaškoj pijaci, gdje se i dalje ne poštuje zabrana okupljanja.

Tokom redovne kontrole, Komunalna policija nije zatekla jedno lice u kućnoj samoizolaciji, zbog čega je ova osoba sprovedena u karantin u sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“.
Na sastanku Štaba su podsjetili da Kol-centar neće raditi subotom, a trgovinskim centrima, apotekama i bankama preporučeno je da utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova uslužuju isključivo lica starija od 65 godina, uz pridržavanje svih mjera zaštite koje se odnose na dezinfekciju, socijalno rastojanje i boravak u prostoriji do tri lica.

Od danas je zabranjeno okupljanje u Gradskom parku, na izletištima, vikend-naseljima i teretanama na području Grada.
Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ izvršilo je prethodnog dana dezinfekciju tri stambene zgrade i prostorija Osnovne škole „Meša Selimović“ u Janji, dok je „Eko-zaštita“ dezinfikovala više objekata pekare „Produkt“ i jedan kamion. AD „Komunalac“ juče je oprao i dezinfikovao ulice Ćirila i Metodija, Baje Stanišića, Neznanih junaka, Filipa Višnjića i Vojvode Petra Bojovića.

U protekla 24 časa na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 259 kamiona, a na Pavlovića mostu 38.
U Republici Srpskoj do sada je potvrđena zaraza virusom korona kod 274 lica, a od posljedica kovida 19 umrlo je šest osoba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*