Dve medalje za kadete Vojne akademije na atletskom mitingu u Moskvi

Atletska ekipa Vojne akademije učestvovala je na Drugom bileteralnom kadetskom atletskom mitingu koje je održano u dvorani Centralnog sportskog kluba armije (CSKA) u Moskvi. Sportski susret kadeta naše Vojne akademije i kadeta Visoko-školskih vojnih ustanova Ministarstva odbrane Ruske Federacije otvorio je zamenik ministra odbrane Ruske Federacije general armije Nikolaj Pankov, a u ime Ministarstva odbrane Republike Srbije učesnicima i gostima obratio se pukovnik Budimir Gajić, izaslanik odbrane u Ruskoj Federaciji.

Sportiste su ohrabrili i poželeli im puno sjajnih rezultata svetski prvak u disciplini 110 metara sa preponama kapetan Sergej Šubenkov i trostruka svetska prvakinja u skoku u vis kapetan Marija  Lasickene.

Najuspešniji sportista u našoj ekipi bio je kadet Ognjen Zlatić sa osvojenom zlatnom medaljom u disciplini 200 metara i bronzanom medaljom u disciplini 60 metara. Osam kadeta Vojne akademije na ovom takmičenju postiglo je svoje lične rekorde.

Takmičenje je realizovano u 14 disciplina. Delegaciju Vojne akademije predvodio je pukovnik Slađan Veljković, načelnik Centra za vojni sport.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*