Dveri predložile opoziciji platformu u sedam tačaka za smenu vlasti

Pokret Dveri predložio je opoziciji platformu buduće saradnje u sedam tačaka, u cilju smene aktuelne vlasti, saopšteno je iz te stranke.

„Svi koji su deo opozicije treba javno da se obavežu da posle izbora na svim nivoima iduće godine neće stupiti u postizbornu koaliciju sa aktuelnom vlašću”, navedeno je u platformi u kojoj je druga tačka „promena sistema, a ne samo vlasti”.

Predložen je i „dogovor o nenapadanju unutar opozicije”, zajednički rad „na povećanju izlaznosti na glasanje” jer je, kako je navedeno „većina apstinenata protiv vlasti”.

„Još jedna ključna zajednička aktivnost trebalo bi da bude posebna predizborna kampanja za povećanje izlaznosti na sledećem glasanju, što može da donese više koristi opoziciji nego vlastima”, navele su Dveri, prenela je Beta.

Predloženo je i da opozicija uputi građanima „zajednički poziv da se glasa protiv vlasti”, kao i formulisanje načina „obraćanja biračima vlasti” koji isključuje uvrede, ruženja i provokacije, a podrazumeva „iskren poziv da razmisle o potrebi za promenama”.

Predložena je „zajednička borba protiv izborne krađe”, uz ocenu da opozicija, bez obzira u koliko će kolona nastupiti na izborima, treba da ima zajednički izborni štab i kompletnu koordinaciju svih predizbornih aktivnosti, a posebno međusobnu saradnju na biračkim mestima.

Po oceni Dveri, ukoliko platforma opozicione saradnje bude postavljena na taj način, opozicija ima velike šanse da se suprotstavi vlasti „i to ne samo na gradskim izborima u Beogradu, već na svim izbornim nivoima”.

U saopštenju je navedeno da je platforma predložena „zbog pojačanih zahteva opozicione javnosti” da se što pre dođe do „veće i bolje koordinacije” aktivnosti unutar opozicije u susret budućim izborima.

Dveri su navele i da ostaju posvećene borbi za slobodne i poštene izborne uslove „kao ključnom preduslovu za izlazak na sledeće izbore na svim nivoima”.

 

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*