Dvoje povređeno zbog sumnje na teroristički napad u Švajcarskoj

Jedna žena je u švajcarskom gradu Lugano napala dve žene, od kojih je jednoj nanela teške povrede nožem, nakon čega je švajcarski državni tužilac otvorio istragu o „mogućem napadu za koji je motiv terorizam“.

Policija kantona Tićino je saopštila da je uhapšena 28-godišnja građanka Švajcarske turskog porekla, koja živi u blizini prodavnice u Luganu gde se dogodio incident. Policija saopštila da nije isključeno da je motiv napada bio terorizam, prenosi „Bi-Bi-Si“.

Robna kuća u Luganu bila je poprište napada

Robna kuća u Luganu bila je poprište napada

Žena kojoj su nanete povrede nožem je u ozbiljnom stanju, ali nije životno ugrožena, dok je druga žena, koju je uhapšena zgrabila za vrat, pretrpela lakše povrede.

Osumnjičeni (28) je saveznoj policiji bio poznat iz istrage o „džihadističkom terorizmu“ još 2017. godine.

Švajcarska državljanka, živela je u regionu Tičino, govori italijanski.

„Robna kuća u Luganu bila je poprište sumnje na teroristički motivisan napad na nekoliko ljudi“, saopštilo je federalno državno tužilaštvo.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, čija je državapostala poprište smrtonosne pucnjave džihadista početkom ovog mesecaobjavio je na tviteru svoju osudu napada.

„Moje misli su sa žrtvama koje im žele potpuni i brzi oporavak. U ovim smo teškim satima zajedno sa Švajcarskom,“ dodao je on.

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*