Dvoje preživelo pad pakistanskog aviona, do sada 97 žrtava

(AP Photo/Fareed Khan)
KARAČI –

Broj žrtava avionske nesreće u Pakistanu porastao je na 97, preneo je indijski magazin Dun saopštenje medicinskih zvaničnika u provinciji Sind, javlja TAS.

Avion tipa Er Bas A 320 Pakistanske avio kompanije srušio se juče na stambeno predrgrađe Karačija vraćajući se iz Lahorea.

(AP Photo/Fareed Khan)

U najnovijim izveštajima indijski list ne precizira se da li su nove žrtve bili putnici aviona ili građani stambene četvrti na koju se srušio pakistanski Er Bas.

Prema dosadašnjim saznanjima, povređeno je 11 žitelja predgrađa na koje se srušio avion i oni se nalaze u stabilnom stanju, a preživela su i dva putnika aviona koji su takođe u stabilno.

Zvaničnici pakistanske avio kompanije su prethodno saopštili da je u avionu bilo ukupno 99 ljudi – 91putnik i osam članova posade.

Preživeli predsednik Banke Pundžaba i jedan inženjer

Za sada se zna da su dva putnika preživela, među kojima je i Zafar Masud, predsednik Banke Pundžaba koja je saopštila da je on pretrpeo prelome ali da je „svestan i da dobro reaguje“.

Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair.

On je rekao za Džeo Njuz da je pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

„Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Dece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam video ljude, samu sam čuo njihove krike“, ispričao je on.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svetlu a zatim skočio tri metra.

„Morao sam da skočim dole tri metra da bih došao na sigurno“, rekao je preživeli.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*