Džaferović Netanijahuu: Ne podržavamo ubistva civila u Gazi

Dok su u Sarajevu sinoć javne zgrada obasjane bojama palestinske zastave, u Banjaluci je Palata Republike Srpske bila obasjana bojama zastave Izraela

Šefik Džaferović (EPA-EFE/Malton Dibra)

SARAJEVO – Izraelski premijer Benjamin Netanijahu zahvalio je vladama niza država širom sveta na podršci koju su iskazale njegovoj zemlji u sukobu sa Hamasom, među kojima i Bosni i Hercegovini.

Međutim, član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je na tu objavu poručio da Bosna i Hercegovina ne podržava Izrael, prenosi portal Kliks. Netanijahu je na Tviteru napisao: „Hvala vam što ste odlučno uz Izrael i što podržavate naše pravo na samoodbranu od terorističkih napada.”

Uz poruku je postavio zastave 25 država, uključujući i zastavu Bosne i Hercegovine.

Na to član Predsedništva BiH Šefik Džaferović poručio da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati, kako je naveo, „ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage”.

Džaferović je, kako prenosi portal Klix.ba, premijera Izraela pozvao i da obustavi nesrazmerne napade na Gazu i pruži svoj doprinos kako bi bio uspostavljen mir. U sukobima Izraela i Palestinaca, Bosna i Hercegovina nije imala zajednički zvanični stav.

Bošnjački političari osudili su nasilje nad Palestincima, dok je Republika Srpska podržala Izrael. Dok su u Sarajevu sinoć javne zgrada obasjane bojama palestinske zastave, u Banjaluci je Palata Republike Srpske bila obasjana bojama zastave Izraela, prenosi Tanjug.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*