„Er Srbija“ ponovo leti za Beč sa Aerodroma „Morava“ nakon tri i po meseca

Аир Сербиа

Posle pauze od tri i po meseca zbog epidemije koronavirusa, na aerodromu „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva od danas se ponovo uspostavlja let za Beč.

Air Serbia

Dragan Bugarinović, direktor Aerodroma „Morava“ navodi za RTS da pravo da se ukrca na avion za Beč imaju svi građani šengenskog sporazuma, državljani Srbije koji imaju radne vize i osobe koje poseduju diplomatske pasoše.

Dodaje da ta pravila važe još danas, a da će od sutra važiti nova i poziva putnike da sve informacije provere na sajtu ambasade Austrije.

Kako kaže, Aerodrom je preduzeo sve neophodne mere kako bi zaštitio putnike.

„Samo putnicima je dozvoljen ulazak u zgradu, oni moraju da nose maske, obavezna je dezinfekcija ruku, na nekoliko punktova u zgradi postavljena su sredstva za dezinfekciju, obeležena su mesta za stajanje u redovima kako bi bilo dovoljno mesta za destinciranje“, objašnjava Bugarinović.

Govoreći o najavljenom letu za Solun navodi da je on zbog pandemije obustavljen.

„Red za Solun je bio u redu letenja za ovu sezonu, međutim, upravo pred sam početak sezone svi su letovi zaustavljeni i u ovom momentu tog leta nema. Povratak leta zavisi od uslova koje zemlja propisuje, turističkih agencija. Mi u ovom trenutku ne možemo da kažemo da li će tog leta biti. Jednostavno onaj koji jedino može to odluči je sam prevoznik ‘Er Srbija'“, navodi Bugarinović.

U Kraljevu još 16 novoobolelih, ukupno 60

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje od 33 uzorka koji su poslati na analizu, 16 je pozitivno. To je najveći broj novoobolelih u jednom danu od početka epidemije.Od 17. juna registrovano je 60 obolelih od kovida 19 i taj broj je sada premašio ukupan broj registrovanih slučajeva u martu, aprilu i maju.

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*