Esterajh: Državljanin Srbije osujetio teroristički napad u Beču

Foto: Pixabay

Jedan državljanin Srbije razotkrio je i osujetio planove za izvođenje terorističkih napada u Beču, piše bečki dnevnik „Esterajh“.

Foto: Pixabay

 

List navodi da je policija na osnovu anonimnog poziva ušla u trag dvojici Čečena koji su navodno nameravali da izvrše teroristički napada na bečku Božićnu pijacu „Kristkindelmarkt“ i centralni trg Štefansplac i dodaje da je centralna ličnost u toj akciji srpski državljanin, zatvorenik u Hirtenbergu.
Kako se navodi, policija je, na osnovu dobijenih informacija, sprovela akcije prisluškivanja telefona i praćenja osumnjičenih, a prikupljeni podaci su očvrstili sumnju.
Najpre su uhapšena dvojica Čečena, od kojih je jedan sportista koji se bavi borilačkim veštinama, a potom se ušlo u trag još jednom njihovom sunarodniku koji se nalazi u zatvoru zbog podrške Islamskoj državi, odnosno zbog terorističkog udruživanja.
Prema pisanju bečkog dnevnika, srpski državljanin je u dojavi ukazao na Čečena koji je u zatvoru, navodeći da je i nakon presude ostao privržen ideologiji Islamske države.
IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*