Evropa: U Španiji još 2.489 osoba zaraženo koronom, pet preminulo

epa08631436 Health workers wearing overalls and protective masks perform swab tests at Via San Daniele del Friuli of the ASL Roma 1 health facilities in Rome, Italy, 28 August 2020. EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI
MADRID, BERLIN –

U Španiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.489 novih slučajeva zaraze korona virusom, ukupno 462.858 od početka pandemije, dok je broj smrtnih slučajeva od posledica COVID -19 uvećan za pet na 29.094.

Otkako je prvi talas epidemije u velikoj meri stavila pod kontrolu strogim merama karantina koje su okončane u junu, Španija se suočila sa velikim porastom broja zaraženih tokom leta, usled ublažavanja mera i masovnog testiranja na koronu.

kovid, 19, korona, pandemija, testovi, testiranje

Pre deset dana, dnevni porast broja obolelih od COVID -19 u Španiji iznosio je skoro 10.000, najviše od vrhunca epidemije krajem marta. Ova brojka se tokom prošle nedelje spustila na oko devet i osam hiljada, a današnji podaci ukazuju na pad broja obolelih, preneo je Rojters.

Dnevni porast broja smrtnih slučajeva od posledica COVID -19 se u poslednje povećao se do nivoa kakav je zabeležen u junu, ali je i dalje znatno ispod rekordnih 900 preminulih u danu, koji je u Španiji potvrđen u martu.

Nemačka: Epidemija se ne smiruje

Broj novozaraženih u Nemačkoj u poslednja 24 sata je 1.218, ukupno 243.599 do sada potvrđenih slučajeva, saopšteno je danas iz Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Rojters prenosi da je u poslednja 24 sata preminulo još četvoro kovid pacijenata, ukupno 9.302 od početka pandemije.

Francuska: Sedam dana za primenu pravila

Francuske kompanije imaće oko sedam dana da primene nova, stroga pravila o nošenju zaštitnih maski na radnom mestu, saopštila je francuska ministarka za zapošljavanje Elizabet Born.

Ona je objasnila da maske neće biti obavezne za radnike koji rade sami, ili na otvorenom prostoru gde postoji dovoljna distanca da se onemogući prenos i širenje korona virusa, preneo je Rojters.

IZVOR:RTV

FOTO:EPA-EFE (Massimo Percossi)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*