Film MOMENTUM u konkurenciji za nagradu MUSEUMS IN SHORT

Galerija Matice srpske je u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu u povodu izložbe Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti kreirala promotivni film – Momentum i konkurisala za međunarodno priznanje MUSEUMS IN SHORT. Film prikazuje nastanak promotivnog spota izložbe Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti koji je rađen po principu „živa slika“ (ltableau vivant) u kojem su kustosi i konzervatori Galerije Matice srpske „oživeli“ Jakšićevu sliku Ustanak Crnogoraca, a profesori Akademije umetnosti u Novom Sadu je vizuelno uobličili.

Muzejske izložbe su kao pozorišne scene – mesta koja vas inspirišu, govore o prošlosti i budućnosti i podstiču emocije. One imaju moć da ožive istorijske epohe i duh vremena. Stvarajući „sliku u pokretu“ stručnjaci Galerije u filmu i u stvarnosti udišu novi život umetničkim delima koja žive pod krovom Galerije i tako nude posetiocima „momentum“ – nezaboravan trenutak u susretu sa umetnošću!

Nagradu MUSEUMS IN SHORT zajednički su osmislile organizacije MUSIL (Museum of Industry and Labour), EMA (European Museum Academy), Fondazione Brescia Musei, u saradnji sa Forumom slovenskih kultura i Internacionalnim komitetom muzeja Italije kako bi na međunarodnom nivou promovisali kratke muzejske filmove.

U izboru od 12 finalista, pobeđuje film sa najviše glasova publike, zato glasajte za film Momentum putem linka: http://www.museumsinshort.eu/partecipanti/dettaglio_video_vote.asp?id=295&idanno=8

Glasanje je moguće do 8. decembra 2019. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*