Fond za inovacije u medijskoj sferi

Foto: USAID

Cilj planiranog projekta je izgradnja snažnije ekonomske nezavisnosti unutar medijskog, informativnog i sektora komunikacija – sa naglaskom na pružaoce informacija u digitalnom okruženju – kroz unapređenje pristupa investicionom kapitalu, odnosno sredstvima za poslovni razvoj.

 

Foto: USAID

 

Projekat namerava da radi sa malim i srednjim preduzećima u okviru ovog sektora. Sektor između ostalog obuhvata medije, pružaoce informativnih i analitičkih usluga koji podržavaju medije, kao i ostale koji: (1) doprinose pružanju tačnih i relevantnih informacija; (2) imaju ograničen pristup investicionom kapitalu odnosno sredstvima za razvoj poslovanja; i (3) imaju proizvod visokog kvaliteta, značajnu publiku odnosno udeo na tržištu ili značajan potencijal za rast.

Projekat nastoji da pripremi profesionalne medije i firme iz informativnog i komunikacijskog sektora za investicije, i da im pomogne da privuku investicioni kapital odnosno imaju bolji pristup komercijalnim kreditima.

Jedan od aspekata planiranog projekta je uspostavljanje samostalnog, održivog investicionog fonda sa ciljem da, nakon završetka projekta, pruži finansijsku podršku odnosno investicioni kapital učesnicima na medijsko informativnom tržištu. Zainteresovane organizacije su slobodne da predlože pristup, uključujući i to kako projekat može da obezbedi paket tehničke pomoći i savetodavnih usluga svojim klijentima.

Zainteresovane organizacije mogu da predlože niz alata i usluga u oblasti finansijskog savetovanja i investicione podrške kako bi klijenti projekta postali spremni za investicije i postali finansijski održivi poslovni subjekti.

USAID srbija poziva zainteresovane organizacje da dostave svoje komentare i predloge u vezi sa ovim potencijalnim projektom.

Za više informacija, molimo pogledajte ceo tekst poziva za dostavu informacija Fonda za inovacije u medijskoj sferi, koji možete naći na sledećim linkovima: https://beta.sam.gov/opp/4794e64ac4534f3dba701f26ab583ed4/view?keywords=72016920RFI00001&sort=-relevance&index=opp&is_active=true&page=1; i https://www.grants.gov/web/grants/view-opportunity.html?oppId=322463.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*