Fondacija „Alek Kavčić“ donirala 45 računara i štampača za osam osnovnih škola u Srbiji

BEOGRAD –

Fondacija „Alek Kavčić“ donirala je ukupno 45 najsavremenijih računara i štampača za ukupno osam osnovnih škola u Srbiji. Računarsku opremu dobile su škole u Pribojskoj Banji, Resavici, Odžacima, selima kod Zrenjanina i Niša… Još 20 računara poklonjeno je Matematičkoj gimnaziji, navodi se u saopštenju Fondacije.

računari, fondacija, alek, kavčić

Izvor: Fondacija „Alek Kavčić“

„Treću godinu zaredom naša fondacija donira najsavremenije računare Matematičkoj gimnaziji, a one stare godinu dana, u dogovoru sa đacima ove prestižne škole, poklanjamo osnovnim školama širom Srbije. Ove godine smo na taj način donirali 20 računara. Posećujući osnovne škole shvatili smo da su potrebe za savremenom računarskom opremom mnogo veće, pa smo odlučili da poklonimo i dodatnu računarsku opremu školama kojima je neophodna. Velika želja i osnovni cilj naše fondacije je da poboljšamo obrazovni sistem u Srbiji. Darivanje računara je samo jedan mali gest“, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

vojvoda, stepa, , fondacija, alek, kavčić

Izvor: Fondacija „Alek Kavčić“

Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke. Naš najveći projekat je obezbeđivanje besplatnih udžbenika za sve osnovce u Srbiji.

Osnivač fondacije je profesor Aleksandar Kavčić, inženjer i naučnik, poznat po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta, navodi se u saopštenju.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*